Звернення

Світової федерації українських лікарських товариств (СФУЛТ) до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, урядів і парламентів держав світу, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Світової медичної асоціації, Північно-Атлантичного безпекового альянсу, міжнародних організацій та кожного громадянина світу стосовно військового шантажу та вбивчої агресії відносно України з боку Російської Федерації

Ми, українські лікарі всього світу, вболіваючи за долю України, звертаємось до світової громадськості в зв’язку з тим, що Російська Федерація брутально порушила і продовжує порушувати діючий Статут ООН, власні зобов’язання в рамках Будапештського Меморандуму про гарантії безпеки (1994 р.), якими вона разом із іншими державами гарантувала повагу до незалежності, суверенітету та існуючих кордонів України при повній відмові і передачі ядерної стратегічної і тактичної зброї Україною, а також підтвердила незастосування зброї проти України.

Ми, українські лікарі в усьому світі в статусі громадської організації, є патріотами більш ніж 60-мільйонного українського етносу та щиро вболіваємо за життя не лиш українців, але й мирне співіснування всіх громадян Європи та всього цивілізованого світу, без воєнного насилля над людиною!

Сьогодні нас болить те, що більше 7 років, довше, ніж Друга Світова війна, на українській землі точиться жорстока смертоносна війна, в якій Україна захищає та виступає за повне відновлення і збереження власного суверенітету та відновлення територіальної цілісності.

Головна Рада СФУЛТ звертається до всієї демократичної світової спільноти із закликами зупинити агресивні, злочинні і смертоносні дії Російської Федерації з метою зберегти мир на Європейському континенті і у всьому світі.

Дальше просимо про підтримку прагнення України щодо визнання європейської перспективи з інтеграцією України до ЄС і НАТО в найближчому майбутньому.

Закликаємо ВООЗ встати на захист  українських медиків, вимагати від агресора і утримуваних ним терористів дотримання міжнародно визнаних правил поводження із  медиками в умовах  злочинних військових дій.

Також Світова федерація українських лікарських товариств звертається до медичної спільноти світу із закликом захистити Україну та зберегти мир. Одночасно СФУЛТ колегіально звертається до всіх лікарів Російської Федерації не брати участь у воєнній агресії, керуватися принципами гуманізму, моралі та верховенства людського життя.

Наприкінці, Світова федерація українських лікарських товариств закликає як до Вищої влади Російської Федерації, так і до всіх чесних людей на нашій планеті з основними вимогами:

НІ, СМЕРТЕЛЬНІЙ ВІЙНІ В УКРАЇНІ!

НІ, ВБИВЧІЙ ВІЙНІ У ЄВРОПІ!

МИР УСІМ НА ЗЕМЛІ!

Прийнято Головною Радою СФУЛТ на позачерговому засіданні 29  січня  2022 року.

Президент СФУЛТ

Професор, доктор медичних наук Андрій Базилевич

Від Адмін