@MedGlobal та Українське лікарське товариство Північної Америки (УЛТ ПА) @Ukrainian Medical Association of North America (UMANA) вже втретє в рамках проекту “Together We are Ukraine” (на фото логотипи на камізельках делегації) в Україні.
Свій третій приїзд медики з волонтерської організації @MedGlobal присвятила навчанню рятування при політравмі. Також окремо навчали реорганізації приміщень для максимального заповнення пацієнтами, які можуть поступати у катастрофічно великих кількостях. Це називається сортування пацієнтів TRIAGE. Лікарі МедГлобал практично моделювали різні сценарії. Для моделювання ситуації було залучено волонтерів (студентів ЛНМУ ім. Данила Галицького), які симулювали певні види поранень. Сортувальний комісар визначав ступінь уражень та перерозподіл пацієнтів до певних лікарів. І, звісно, ургентність кожного випадку та оперативність надання допомоги.
Лікарі, адміністрація Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи та тренери – всі залишилися задоволеними результатом та висновками.
А також дуже цікавими були тренінги про діагностування з портативними УЗД-апаратами (фактично це універсальний датчик поєднаний до ноутбука). За чітким алгоритмом послідовного обстеження пацієнта.
І зновубуло доставлено багато валіз з медикаментами та аптечками бійців НАТО!
Довідка
МедГлобал це одна з перших міжнародних організацій, яка приїхала в Україну на початку війни. До МедГлобал долучаються лікарі-волонтери з різних країн, які приїхали в Україну, працюють у наших лікарнях у зоні бойових дій, допомагають нашим українським лікарям.
Партнером є УЛТ ПА, котра з 1950 року об’єднує українських лікарів США та Канади. Якраз члени УЛТ ПА 45 років тому, у травні 1977 році ініціювали створення @Світової Федерації Українських Лікарських Товариств.
https://wz.lviv.ua/life/457227-medychna-dopomoha-tsentru-medhlobal-ta-konsultuvannia-u-razi-vykorystannia-khimichnoi-zbroi?fbclid=IwAR2syIPXJeIZkXY28YTLaaMiPUGXr1QZ-NnOgfla-sHWoNJ_Lg6o_cVHc18

Від Адмін